Νέα

Τέμπη: Αντιδράσεις για τα μπουζούκια που άνοιξαν μετά την τραγωδία

 

Σε εθνικό πένθος έχει βυθίσει το Πανελλήνιο η φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, η οποία είχε ως συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι.

Μάλιστα, από την περασμένη Τετάρτη 1/3 η χώρα κηρύχθηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος και πολλά μαγαζιά έμειναν κλειστά ενώ εκδηλώσεις αναβλήθηκαν.

Ωστόσο, υπήρξαν και καλλιτέχνες που αποφάσισαν το Σάββατο 4/3 να βρεθούν κανονικά στη σκηνή και να τραγουδήσουν μπροστά σε δεκάδες θαμώνες που βγήκαν να διασκεδάσουν.

Ποιοι ήταν οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν εν μέσω πένθους

Η Πάολα – σε αντίθεση με τον Γιάννη Πλούταρχο που ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τις νυχτερινές εμφανίσεις τους – ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε στο κατάμεστο μαγαζί, ξεκαθαρίζοντας πως τα χρήματα από την βραδιά θα τα δωρίσει στο νοσοκομείο της Λάρισας.

«Είμαι άνθρωπος γενναίος και δεν θα μασούσα να χάσω τα χρήματά μου απόψε. Όμως, ήρθα εδώ και θέλω τα χρήματα που θα ερχόντουσαν στο καμαρίνι μου, αύριο να φύγουνε για το νοσοκομείο της Λάρισας», ανέφερε η τραγουδίστρια και το κοινό της άρχισε να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Ο Νίκος Βέρτης επίσης αποφάσισε να ανοίξει το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται εν μέσω εθνικής τραγωδίας, αναφέροντας μπροστά στον κόσμο, το περασμένο Σάββατο:

«Ελπίζω και εύχομαι να περάσουμε μια όμορφη βραδιά. Απόψε, όπως καταλαβαίνετε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά. Για όσους δε γνωρίζετε, η απόφαση πάρθηκε παρέα με όλο το προσωπικό και την επιχείρηση. Προσπαθήσαμε και εμείς να συνεισφέρουμε , επειδή ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, να προχωρήσει η λειτουργία του μαγαζιού, να διασκεδάσετε και να περάσετε όσο όμορφα γίνεται.

Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα πάνε σε αυτόν τον καλό σκοπό που θα διαβάσετε στα social media. Γενικά, δεν είναι σωστό να λες όταν κάνεις ένα καλό. Είναι λάθος. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, έπρεπε να το πούμε γιατί διαφορετικά θα γινόταν χαμός, καταλαβαίνετε. Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς θα ήταν να κάτσουμε σπίτι μας. Πόσω μάλλον για εμένα που ήμουν και άρρωστος αυτές τις μέρες αλλά ήταν μεγαλύτερή μου χαρά να συνεισφέρω στο ελάχιστο, αν μπορώ».

Αλλά και ο Γιώργος Τσαλίκης μαζί με τον Γιώργο Γιαννιά τραγούδησαν κανονικά, το βράδυ του Σαββάτου. Ο γνωστός τραγουδιστής ξεκαθάρισε τον λόγο που το μαγαζί δεν έμεινε κλειστό.

«Για να περάσουμε καλά μέχρι το πρωί θέλω να σας πω δύο πολύ σύντομα και αληθινά λόγια, χωρίς να πέσουμε, εκ μέρους και του Γιώργου γιατί το συζητήσαμε. Όλοι ζήσαμε ακριβώς τα ίδια αυτές τις ημέρες. Την πίκρα τη στενοχώρια και την απογοήτευση. Όταν ήμουν στο Romeo έχασα τον αδερφό της γυναίκας μου και το επόμενο βράδυ πήγα στο μαγαζί να δουλέψω. Σε αυτό το μαγαζί δουλεύουν 50-60 άτομα. Γι’ αυτούς δεν είναι διασκέδαση, είναι η δουλειά τους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Μέσα από τη μουσική έρχεται η θεραπεία. Σήμερα το βράδυ λοιπόν, χωρίς να ξεχνάμε θα θεραπευτούμε μέσα από την μουσική. Καλή διασκέδαση» είπε ο Γιώργος Τσαλίκης.

Η Νατάσσα Μποφίλιου ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εργάστηκαν κανονικά, κάνοντας μάλιστα και μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram που εξηγούσε τους λόγους της απόφασής της.

«Με ενσυναίσθηση, με θέση, με αγωνιστικότητα εμείς θα παίξουμε μουσική και απόψε» έγραψε η καταξιωμένη ερμηνεύτρια.

Οι αντιδράσεις παρουσιαστών αλλά και καλλιτεχνών για το άνοιγμα των νυχτερινών μαγαζιών

 

Το πρωί της Δευτέρας και αφού οι περισσότερες ψυχαγωγικές εκπομπές επέστρεψαν στην κανονική ροή τους, πρώτο θέμα ήταν οι καλλιτέχνες που επέλεξαν να τραγουδήσουν, μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους.

Ο Γιώργος Λιάγκας τάχθηκε κατά των τραγουδιστών που εμφανίστηκαν στα νυχτερινά κέντρα το Σαββατοκύριακο, μόλις τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Θα τα πω και για τους τραγουδιστές που τραγούδησαν και κοροϊδεύουν τον κόσμο… Τα λεφτά θα πάνε στα νοσοκομεία; Δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα; Ζητιάνοι είναι οι άνθρωποι; Έχασαν τα παιδιά τους! Πέθαναν τα παιδιά τους και οι ίδιοι. Είναι ζωντανοί νεκροί. Θα πάνε λέει τα λεφτά στο νοσοκομείο της Λάρισας… Επαίτες είναι οι άνθρωποι; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα. Να ξανασυστηθούμε. Να ξέρετε ποιους δοξάζετε και ποιους ανεβάζετε! Και τους θεωρείτε ινδάλματα και είδωλα. Είτε είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί» ξέσπασε ο παρουσιαστής μέσα από το «Πρωινό».

Η Κατερίνα Καινούργιου, βλέποντας τα πλάνα από το νυχτερινό μαγαζί που τραγουδάει η Πάολα, ξέσπασε μέσα από το «Super Κατερίνα»: «Έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος από την απόφαση κάποιων νυχτερινών κέντρων να ανοίξουν το Σάββατο 4/3. Έγινα έξαλλη το Σαββατοκύριακο. Στο συλλογικό πένθος μπορεί να μην πενθούμε τον αδερφό μας, το παιδί μας, τον διπλανό μας, πενθούμε όλοι και έχουμε ψυχοπλακωθεί με όλο αυτό που συμβαίνει.

Οι συγκεκριμένες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους δεν έχουν ανάγκη από οικονομική ενίσχυση, δεν ζήτησαν κάτι τέτοια. Κάποια νυχτερινά κέντρα θέλησαν να ανοίξουν το μαγαζί και παρ’ όλα αυτά να πουν ότι τα έσοδα θα τα δώσουν εκεί…».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από το Happy Day πρόβαλε τα πλάνα από τα νυχτερινά μαγαζιά που άνοιξαν.

«Και εμείς είχαμε κανονίσει αλλά ακυρώσαμε για να τιμήσουμε την μνήμη των νεκρών. Φυσικά δεν είχαμε και διάθεση. Τα νυχτερινά μαγαζιά παρέμειναν κλειστά και το Σάββατο στη μνήμη των θυμάτων και θέλοντας να σεβαστούν οι καλλιτέχνες το πένθος των οικογενειών. Κάποια όμως κέντρα λειτούργησαν, δίνοντας διαφορετικές εξηγήσεις…» ανέφερε η Σταματίνα Τσιμτσιλή το πρωί της Δευτέρας.

«Δεν υπάρχει τρόπος πένθους για τον καθένα μας, ήταν πολύ νωρίς αλλά όπως βλέπετε τα μαγαζιά ήταν γεμάτα» τόνισε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Και η Φαίη Σκορδά τοποθετήθηκε για το θέμα, εκφράζοντας μία διαφορετική άποψη σε σχέση με εκείνη του Γιώργου Λιάγκα και της Κατερίνας Καινούργιου.

«Πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το πλαίσιο για μένα είναι του δελτίου. Τελείωσε. Δεν μπορείς από τη μία να είναι αυτό, και από την άλλη να μπαίνουν οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί. Δεν είναι ωραίο, δεν υπάρχει μέτρο για το πένθος και τον πόνο του άλλου. Δεν μπορείς να μετατοπίζεις αυτό που είναι τόσο σοβαρό και πρέπει να σιωπούμε σε κάτι άλλο που αφορά στο lifestyle και αν πήγε ο Τσαλίκης να τραγουδήσει.

Παραμένει το γεγονός ότι έφυγαν τόσα παιδιά και άνθρωποι και εμείς συζητάμε επειδή τέλειωσαν τα θέματα γύρω γύρω για τους τραγουδιστές και τους ηθοποιούς που πήγαν να τραγουδήσουν, λες και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στεναχωρηθεί. Λες και η Πάολα πήγε να τραγουδήσει, αλλά λες και είναι κακιά γυναίκα και δεν στενοχωρέθηκε για τα παιδιά; Αλλάζουμε το θέμα, την ουσία. Γι’ αυτό κάποια πράγματα είναι μόνο για τα δελτία ειδήσεων και για συγκεκριμένους δημοσιογράφους, γιατί υπάρχουν και κάποιοι… που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν» ανέφερε σήμερα το πρωί η Φαίη Σκορδά αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Λιάγκα για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα.

Η Καίτη Γαρμπή – η οποία μαζί με τον Αντώνη Ρέμο ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους και το Σάββατο και την Κυριακή λόγω πένθους – εναντιώθηκε στην απόφαση των συναδέλφων της, να ανέβουν στην πίστα και να τραγουδήσουν.

«Η απώλεια είναι ασύλληπτη και δεν νοείται χώρος από κάθε τέχνη να μην ανέλαβε το καθήκον να συμβάλει στο μεγάλο εθνικό μας πένθος. Η ενσυνείδηση είναι καλλιτεχνικό χαρακτηριστικό και η ώρα απαιτούσε & αυτό το ΣΚ από όλους μας σιωπή και σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειες τους» έγραψε η τραγουδίστρια στο Twitter.

Και ο Τριαντάφυλλος, δεν θεώρησε σωστό εν μέσω τραγωδίας να ανοίξουν τα νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα.

«Εγώ μπορώ να σου πω και το άλλο. Θα μπορούσαμε όλοι οι καλλιτέχνες να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία, Τρίτη ή Τετάρτη και όλα αυτά τα λεφτά που θα μαζεύονταν να τα δίναμε. Ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του. Εγώ δεν θα τραγουδούσα. Δηλαδή τώρα το Σάββατο μαζεύτηκαν υπερβολικά λεφτά για να σταλθούν στις οικογένειες; Μαζεύτηκαν πόσοι; 600 άτομα, 700, 1.000; Όλοι οι τραγουδιστές αν μαζευόμασταν σε ένα γήπεδο μεγάλο, πόσο κόσμο θα φέρναμε; Αν είχε οργανωθεί κι είχε διαφημιστεί αυτό; 20.000; 30; Αυτά είναι λεφτά για να πάνε εκεί πέρα και όλα τα υπόλοιπα είναι βερεσέ. Sorry παιδιά, πείτε με κομπλεξικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» τόνισε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Μάλιστα, με τα όσα είπε ο Τριαντάφυλλος συμφώνησε και η Άννα Βίσση, η οποία έστειλε ένα μήνυμα στη Χρύσλα Γεωργακοπούλου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Super Κατερίνα».

«Πες του Τριαντάφυλλου “και η Άννα είναι μαζί σου”. Με τι κέφι να τραγουδήσουν; Δεν ήταν θέμα εθνικού πένθους», έγραφε το μήνυμα της κορυφαίας σταρ, η οποία επίσης αποφάσισε να μην τραγουδήσει ούτε το Σάββατο στο Hotel Ermou.

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com