Νέα

Μία ολοκαίνουργια γεύση σοκολάτας ανακάλυψαν οι επιστήμονες μετά από 80 χρόνια

Οι εραστές της σοκολάτας όπου κι αν βρίσκονται μάλλον είναι ένα βήμα πριν πανηγυρίσουν μία μεγάλη ανακάλυψη. Γιατί μία μεγάλη εταιρία παραγωγής σοκολάτας μόλις ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα νέο είδος του πιο δημοφιλούς γλυκού στον κόσμο. Δεν είναι γάλακτος, δεν είναι υγείας, δεν είναι λευκή. Είναι μία τελείως άλλη γεύση που κανείς δεν έχει ξαναδοκιμάσει.

Από που έρχεται όμως αυτή η καινοτομία που έχει ροζ χρώμα και για την παρασκευή της χρειάζεται μία ειδική ποικιλία κακάο; Η ελβετική σοκολατοποιϊα Barry Callebaut είχε την ιδέα να δοκιμάσει για πρώτη φορά να φτιάξει μία μπάρα σοκολάτας που θα είχε την φρουτώδη γεύση των berries και μία φοβερή βελούδινη υφή.

 Οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία εξ’ολοκλήρου καινούργια γεύση που δεν θυμίζει ούτε την κλασική σοκολάτα γάλακτος, ούτε την πιο υγιεινή πικρή σοκολάτα, ούτε την πιο γλυκιά λευκή.

Το γεγονός ότι η νέα αυτή σοκολάτα με την ονομασία “ruby” εμπνευσμένη από το έντονο ροζ χρώμα της έχει τη γεύση βατόμουρο δεν πρέπει να μπερδεύει τον καταναλωτή αφού δεν περιέχει ούτε κομματάκια φρούτων, ούτε κάποιο ξηρό καρπό. Είναι σκέτη, αγνή, λατρεμένη σοκολάτα απλά σε μία τελείως νέα εκδοχή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και 80 ολόκληρα χρόνια που οι επιστήμονες και οι παρασκευαστές γλυκών καταφέρνουν να συλλάβουν και να δημιουργήσουν από το μηδέν έναν νέο τύπο σοκολάτας που μάλλον έρχεται για να ανατρέψει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για το γλυκό στο οποίο λίγοι μπορούν να αντισταθούν.

Μάλιστα στο πλαίσια της καλής και γρήγορης προώθησης του νέου αυτού είδους σοκολάτας ο Peter Boone. υπεύθυνος μάρκετινγκ της Barry Callebaut, δήλωσε ότι η εταιρία προσπαθεί να παρακινήσει κι άλλους παραγωγούς σοκολάτας να εντάξουν την ruby στα προϊόντα τους, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τον κόσμο να την αναγνωρίσει και να την αγαπήσει ακόμα πιο γρήγορα.

Mε πληροφορίες από την Indepedent.

Φωτογραφία Indepedent

TAGS
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com