Νέα

Μαρίνα Σάττι στο TLIFE: «Δεν περίμενα ότι θα δίχαζε το Ζάρι, ήλπίζα να έχει έναν αντίκτυπο»

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τη Σουηδία προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision 2024, η Μαρίνα Σάττι μίλησε στους δημοσιογράφους για τα συναισθήματά της κι εξήγησε πώς γεννήθηκε το «Ζάρι».

Η Μαρίνα Σάττι πρόκειται να διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού, και μπορεί να έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι τις 9 Μαϊου, η ίδια δε νιώθει άγχος. Το άγχος της, όπως αποκάλυψε ήταν όταν έπρεπε να παρουσιάσει για πρώτη φορά το κομμάτι, τώρα όμως είναι χαλαρή, και απολαμβάνει αυτό το ταξίδι.

«Μέχρι τώρα η συνεργασία μας με την ΕΡΤ είναι άψογη. Υπάρχουν μεν περιορισμοί, γιατί υπάρχουν κανόνες, ωστόσο έχουμε κάνει τα περισσότερα από όσα θα θέλαμε να γίνουν. Το τραγούδι πρέπει να είναι ακριβώς τρία λεπτά, ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Αυτός είναι ένας αντικειμενικός περιορισμός στον οποίο έπρεπε να προσαρμοστούμε. Στα πλαίσια του εφικτού όμως, έχουμε κάνει όλα όσα θα θέλαμε.

Και ο κύριος Ζούλας με τον οποίο έχω μιλήσει αρκετές φορές, όπως και όλη η ΕΡΤ μας βοήθησαν πολύ και μας άφησαν να εκφραστούμε. Η όλη διαδικασία είναι πολύ διαφορετική από αυτό που περίμενα. Φανταζόμουν ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολα όλα. Επειδή είναι το πρότζεκτ μου, και θέλω να έχω άποψη πάνω σε αυτό, και όλοι οι συνεργάτες να έχουμε ένα κοινό στόχο. Είναι η πρώτη φορά που δέχομαι τόση στήριξη για ένα πρότζεκτ. Δέχομαι στήριξη και από την ΕΡΤ, και από τη δισκογραφική μου εταιρεία, και από αυτούς τους συντελεστές που ήταν οι συντελεστές των ονείρων μου, όπως ο χορογράφος μου Mecnun Giasar, και οι NMR που κάνουν τα visuals,,,» ανέφερε η Μαρίνα Σάττι.

Φωκάς Ευαγγελινός

Σε άλλο σημείο η Μαρίνα Σάττι τόνισε πως όλοι οι συντελεστές βρίσκονταν εξ αρχής στο ίδιο μήκος κύματος, και κανείς δεν ήθελε να αλλάξει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα για να προσαρμοστεί σε κάτι έξω από αυτούς.

«Θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι που θα κάνει εντύπωση εκτός και εντός Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα να είναι και relevant σε κάποιες χώρες που καλώς ή κακώς καθορίζουν τις τάσεις… Θέλαμε να κάνουμε κάτι που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους άλλους, αντιθέτως θα έχει να προτείνει και να κάνει τους άλλους να πουν “πω πω, τι κάνανε αυτοί από την Ελλάδα”… Ως ένα σημείο θεωρώ ότι το έχουμε πετύχει.

Δε πάμε να κάνουμε τη στάνταρ συνταγή που θα μπορούσε να έχει κάνει ο οποιοσδήποτε από μια Δυτική χώρα μόνο και μόνο για να μην “ενοχλήσουμε”, και να ταιριάξουμε στον διαγωνισμό γιατί αυτός θα ήταν ένας πιο ασφαλής δρόμος. Έτσι κι αλλιώς δε φημίζομαι για το ότι ακολουθώ τους ασφαλείς δρόμους» είπε για το Ζάρι η Μαρίνα Σάττι.

Όσο για το αν περίμενε ότι το τραγούδι της θα δίχαζε τόσο πολύ το ελληνικό κοινό, η Μαρίνα Σάττι ανέφερε, «Ότι θα δίχαζε όχι. Ήλπιζα όμως να έχει ένα αντίκτυπο. Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής. και από τα φεστιβάλ στα οποία συμμετέχω τα τελευταία χρόνια, έχω καταλάβει πάνω κάτω πια είμαι τα στοιχεία εκείνα που τραβάνε την προσοχή του κοινού… Αυτό που θέλω επίσης να πω, είναι ότι έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια ότι ο κόσμος στο εξωτερικό δεν γνωρίζει πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη κουλτούρα των Ελλήνων.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Σωκράτη, την Ακρόπολη, τη φιλοσοφία και τον Ηρακλή. Από τότε όμως έχουν περάσει και κάποιοι αιώνες στους οποίους υπάρχουμε. Την παράδοση αυτών των ετών την αγνοούν… Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συναντάς άλλους ήχους, και κανείς δε γνωρίζει αυτό το ψηφιδωτό της Ελλάδας, κι ήθελα να τους το συστήσουμε.

Πάνω σε αυτό πατήσαμε με χιούμορ στο video clip, και προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια ελληνικά στοιχεία, αλλά και την πιο urban διάθεση που θα τη δείτε πιο έντονα πάνω στη σκηνή, με τη χορογραφία και τα visuals…» και συνεχίζει αναφέροντας,

«Η επιλογή των συγκεκριμένων μουσικών στοιχείων έγινε συνειδητά, γιατί είναι στοιχεία γνώριμα τόσο στους Έλληνες και μπορούμε να τα χορέψουμε αλλά είναι κατανοητά και γνώριμα και στο εξωτερικό».

Σχετικά με το ρούχο που θα εμφανιστεί πάνω στη σκηνή της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι αποκάλυψε ότι το έχουν βρει αλλά δεν το έχουν ολοκληρώσει ακόμα, μιας και κάνουν διαρκώς αλλαγές. Όπως είπε, θα είναι ένα ρούχο που θα έχει και πιο μαλακές θηλυκές ποιότητες, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και πιο σέξι και agressive, μοντέρνο που θα φέρνει στο μυαλό και κάτι πιο βαλκανικό. Ωστόσο, η Μαρίνα Σάττι αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του σχεδιαστή.

Αναφορικά με τα στοιχήματα που τη θέλουν ανάμεσα στα φαβορί, η Μαρίνα Σάττι απάντησε, «Είμαι μέσα στα φαβορί; Ωραία. Δε ξέρω αν πάμε να το πάρουμε, αλλά σίγουρα πάμε να τα σπάσουμε. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να τραβήξουμε λίγο την προσοχή… Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι το τραγούδι θα αναδειχθεί στη σκηνική παρουσίαση. Ένιωθα ότι έχει το έδαφος να παρουσιάσει διαφορετικές ποιότητες και ατμόσφαιρες και να κρατήσεις το ενδιαφέρον σε όλο το τρίλεπτο. Δεν περίμενα ότι χωρίς το οπτικό θα λειτουργούσε τόσο επιδραστικά στο κοινό. Με εξέπληξε ευχάριστα και μπορώ να πω ότι αυτό μου δίνει περισσότερο θάρρος και θράσος για το μέλλον».

«Αυτό που μου άρεσε στο Ζάρι σε σχέση με τα υπόλοιπα που είχα να επιλέξω, είναι ότι πρόκειται για ένα κομμάτι που “στα σκάει”. Η τελική τριάδα τραγουδιών που είχαμε ήταν το Ζάρι, ένα πολύ πιο χορευτικό και χαρούμενο κομμάτι και ένα αρκετά πιο soft. Αυτό που μου είπε η κα Κική Τσόλκα από τη δισκογραφική μου, είναι ότι κάθε φορά που έμπαινε το Ζάρι με έβλεπε να παίρνω άλλες εκφράσεις και αυτό την έκανε να πιστεύει ότι πρέπει να πάω με το Ζάρι στη Eurovision. Τα άλλα δυο τραγούδια θα τα ακούσετε στο μέλλον» αποκάλυψε σε άλλο σημείο για το πώς κατέληξε τελικά στη συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιού.

Κική Τσόλκα

Η Μαρίνα Σάττι απάντησε όμως και στην απορία που γεννήθηκε σε πολλούς για το πως κατάφεραν να συνεννοηθούν όλοι αυτοί οι δημιουργοί και να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

«Έχω καταλάβει ότι έχει φανεί περίεργο στον κόσμο το ότι οι δημιουργοί του τραγουδιού είναι εννέα. Στα περισσότερα τραγούδια όμως, αν μπείτε στο Spotify και δείτε τους δημιουργούς διαφόρων κομματιών, είναι πολύ περισσότεροι από 1-2. Κι εμείς, δεν είναι ότι ήμασταν όλοι ταυτόχρονα και το γράψαμε μαζί στο στούντιο. Η ιδέα ήρθε από τον Oge, μου το έστειλε στο Mail, έγραψα εγώ κάτι μελωδικές γραμμές. Μετά ο Νίκος με τον οποίο πηγαίναμε και στο ίδιο ωδείο, όταν γύρισε από την Αμερική μου έστειλε ένα mail και μου είπε ότι έμαθε για τη συμμετοχή μου και ότι είχε γράψει κάποια μπιτ, αν θέλω να τα ακούσω.

Τα ενώσαμε με αυτό που μας είχε στείλει ο παραγωγός από τη Βουλγαρία, την άλλη γέφυρα την γράψανε η ομάδα από την Αμερική που είχαν προσεγγίσει τον Solmeister για τους στίχους… Κάπως έτσι έγινε» εξήγησε η Μαρίνα Σάττι.

Ακόμη, η Μαρίνα Σάττι εξομολογήθηκε ότι έχει ζηλέψει το ρεφρέν της Ουκρανικής συμμετοχής και θα ήθελε να το έχει πει εκείνη.

Τέλος η Μαρίνα Σάττι  αποκάλυψε ότι ετοιμάζει και ένα EP το οποίο θα έχει 6 ή 7 κομμάτια ανάμεσα στα οποία θα βρίσκεται και το Ζάρι.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

tlife.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com