Νέα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, μέχρι 30 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος την Παρασκευή

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στην Πελοπόννησο να αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo, καταγράφτηκαν στην Κυπαρισσία με 29,8, στην Πηνεία Ηλείας με 29,3, στην Ηγουμενίτσα με 29,2 και στα Φιλιατρά με 29,1 βαθμούς.

0511_daily_max_temp

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, οι υψηλές για Νοέμβριο θερμοκρασίες στην Ελλάδα θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα κυμανθούν έως και έξι με επτά βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας από την κλιματική τιμή της στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων από την επιφάνεια), στην περιοχή της Ευρώπης, για τις μεσημεριανές ώρες των επόμενων τεσσάρων ημερών. Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών, στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

kairos-noemvrios

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η κίνηση των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 08/11 (πορτοκαλί αποχρώσεις), ενώ διακρίνεται ότι η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Στα υπόλοιπα τμήματα της Ευρώπης οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στις φυσιολογικές (λευκές αποχρώσεις) ή σε ελαφρώς χαμηλές (μπλε αποχρώσεις) για την εποχή θερμοκρασίες.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα, όπου οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική σε μέτριες συγκεντρώσεις που θα προκαλέσουν μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα και  όπως όλα δείχνουν, δεν θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Δείτε χάρτη με τις περιοχές που θα επικρατήσουν ανεβασμένες θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι του Σαββάτου

kairos-kairossavvatou-zesti-

protothema.gr

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com