Κόσμος

Γιατί τα αεροπλάνα έχουν ακόμα τασάκια αν και απαγορεύεται το κάπνισμα;

Και όμως, αν και το κάπνισμα απαγορεύεται πια στα αεροπλάνα εδώ και αρκετές δεκαετίες, υπάρχουν ακόμα τασάκια. Όχι, μην σκεφτείτε πως σχεδιάστηκαν όταν επιτρεπόταν ακόμα το κάπνισμα και γι’ αυτό εξακολοθούν να βρίσκονται στη συνηθισμένη θέση τους -σε αρκετά αεροπλάνα στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος και σε όλα μα όλα στην τουαλέτα.

Η αλήθεια είναι άλλη και τελείως διαφορετική. Χρησιμοποιείται στην περίπτωση που ένας επιβάτης αδιαφορήσει για την απαγόρευση και αποφασίσει να ανάψει τσιγάρο.

Το τασάκι είναι το πιο ασφαλές και ακίνδυνο μέρος για να το σβήσει, από τη στιγμήπου υπάρχουν τόσα εύφλεκτα υλικά γύρω του -δεν θα αναφερθούμε στον πανικό των υπόλοιπων επιβατών που ξαφνικά θα τον δουν να κρατά ένα τσιγάρο στα 37.000 πόδια.

Όπως εξηγεί στο Quora ο Dick Karp «Η FAA δεν θέλει τα τσιγάρα να σβήνονται σε κάποιο κάδο σκουπιδιών, με τον κίνδυνο φωτιάς», γιατί υπάρχει μια πολύ άσχημη περίπτωση στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, το 1973 στην πτήση από το Ρίο της Βραζιλίας στο Παρίσι 123 επιβάτες έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης, όταν γέμισε καπνό η καμπίνα των επιβατών.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com