Νέα

Κοινή ανακοίνωση μουσικών, Dj και καταστηματαρχών Λάρισας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Συλλόγου Επαγγελματιών Dj Λάρισας, Πανθεσσαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Μουσικών (Λάρισα), Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ) και Θ. Βαρελά και Κ. Τσιανάκα (Ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων) και εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Θεωρούμε περιττό και για οικονομία χρόνου να περιγράψουμε ξανά τα γεγονότα που συνθέτουν την κωμικοτραγική πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες  ημέρες (και) στο νομό μας εξαιτίας του περίφημου «μίνι lockdown», από τη στιγμή που όλοι ανεξαιρέτως γινόμαστε μάρτυρές της καθημερινά: κάποιοι ως αποδέκτες αυτής της άμουσης και άοσμης.. παρωδίας, ενώ κάποιοι άλλοι ως άμεσα και πολλαπλά πληττόμενοι από αυτή.

Γνωρίζουμε ότι η συνθήκη μέσα στην οποία βρισκόμαστε εδώ και 1,5 χρόνο είναι δύσκολη για όλους και από την πλευρά μας έχουμε προσπαθήσει με κάθε μας δύναμη να προσφέρουμε στον κοινό στόχο της απεμπλοκής από τη συνθήκη αυτή, παρά τις πληγές που έχει επιφέρει ειδικότερα στα επαγγέλματά μας.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η δράση είναι πάντα καλύτερη και… αντικαθιστά τα δάκρυα.

Έτσι, λοιπόν, και πάντα σε πρώτη φάση, σύλλογοι/σωματεία, πρωτοβουλίες και ατομικότητες που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στον κλάδο του επισιτισμού-εστίασης στη Λάρισα, ενώνουμε τις φωνές μας για να δηλώσουμε τελείως ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι:

– Δεν ανεχόμαστε άλλη ανάλογη στοχοποίηση και θυματοποίησή μας στο μέλλον, αλλιώς θα φροντίσουμε πάλι ως ενιαίο μέτωπο να κάνουμε ακόμα πιο αισθητή τη φωνή και την παρουσία μας.

– Δεν ξεχνάμε και εξακολουθούμε να απαιτούμε την καθ ‘όλα λογική και δίκαιη αποζημίωση για όσες μέρες οι απαγορεύσεις σε μουσική και κυκλοφορία περιόρισαν ή έπληξαν τα εισοδήματά μας.

– Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, είμαστε υπέρ των εμβολιασμών, αλλά παράλληλα είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας (με τους όποιους κινδύνους αυτή μπορεί να εγκυμονεί), προσπαθώντας όμως να σεβαστούμε επίσης και το δικαίωμα στο τι τελικά αποφασίζει ο καθένας να πράξει ως ατομικότητα.

– Διαφωνούμε με κάθε είδους διχαστική τακτική και διαχωρισμό των συμπολιτών μας, τονίζοντας ότι εμείς επιλέγουμε να βιοποριζόμαστε μέσω αυτών των επαγγελμάτων με σκοπό την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση του κόσμου και όχι την αστυνόμευση ή τον έλεγχό του, πόσο μάλλον το να αναλάβουμε εμείς και το πώς θα πειστεί να εμβολιαστεί…!

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απορία και την καχυποψία μας για το πώς μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από το ένα άκρο των (παράλογων) απαγορεύσεων φτάσαμε μετά και τις ανακοινώσεις της Τετάρτης σχεδόν στο άλλο…

Όχι άλλη υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

Ας φροντίσει επιτέλους η κυβέρνηση να καταρτίσει σοβαρό πλάνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ας πάψει να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης σε εμάς και γενικότερα άλλους.

Θα επιθυμούσαμε αυτή μας η τοποθέτηση να είναι και η τελευταία για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε…

ΥΓ: Αντίστοιχοι σύλλογοι/σωματεία και πρωτοβουλίες από άλλους νομούς της χώρας παρακαλούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, με σκοπό το συντονισμό μαζικότερων δράσεων/κινητοποιήσεων σε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον».

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com