Νέα

Τσάντες με GPS και 3G για να μην τις χάσετε ποτέ ξανά

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει ακόμη και στον εντοπισμό χαμένων αποσκευών. Δείτε τα έξυπνα gadgets που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την χαμένη τσάντα σας.

Εχετε σκεφτεί ποτέ να ταξιδεύετε για την Αθήνα και η αποσκευή σας, αντί για την πρωτεύουσα της Ελλάδας, να βρεθεί στην πόλη Athens της αμερικανικής πολιτείας της Τζόρτζια; Αν νομίζετε ότι αυτό το εφιαλτικό σενάριο είναι αδύνατον να γίνει πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 7 στις χίλιες αποσκευές δεν καταλήγουν στους σωστούς προορισμούς.

Την λύση υπόσχεται να δώσουν νέες αποσκευές με διαδικτυακή σύνδεση. Ηδη κατασκευαστές, όπως η Bluesmart, η Trunkster και η Samsonite, έχουν δημιουργήσει τσάντες με ειδικό λογισμικό, που μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο στέλνουν email και sms στους κατόχους τους με πληροφορίες για το πού βρίσκονται, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες GPS, 3G και Bluetooth.

Οι δυνατότητες ασφαλείας αναμένεται να επεκταθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον με εφαρμογή της τεχνολογίας κλειδώματος μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, η οποία ήδη χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα.

Οι κατασκευαστές είναι ήδη σε θέση να μετατρέψουν ακόμη και τις κοινές χειραποσκευές σε «έξυπνες». Το «Trakdot» είναι μια συσκευή σε μέγεθος σπιρτόκουτου που όταν τοποθετηθεί μέσα στην τσάντα στέλνει μηνύματα για να μπορέσετε να εντοπίσετε την αποσκευή σας μέσω GPS.

Μια ανάλογη συσκευή ονομάζεται PocketFinder. Είναι αδιάβροχη και μπορεί να σας δείξει που βρίσκεται η χαμένη βαλίτσα σας οπουδήποτε στον κόσμο.

Το TrackR Bravo και το Τile είναι δύο συσκευές μικρού μεγέθους που συνδέονται με τις αντίστοιχες εφαρμογές που διατίθενται για κινητά τηλέφωνα, Αυτές οι συσκευές μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίστε τις αποσκευές σας σε ακτίνα 35 μέτρων.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com