Νέα

Νίκος Αλιάγας: Η δυναμική επιστροφή στην Ελλάδα, τα δύσκολα φοιτητικά χρόνια και η οικογένεια με την Τίνα Γρηγορίου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ένας από τους δύο παρουσιαστές της τηλεοπτικής μετάδοσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού, και κάνει εκεί λαμπρή τηλεοπτική καριέρα, επέστρεψε για λίγο στην Ελλάδα με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πριν από μερικές ημέρες, η Κρατική Τηλεόραση ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Αλιάγα και η αρχή έγινε με την αποκλειστική συνέντευξή του στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η οποία προβλήθηκε στις 24/3 στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Αλιάγας μπορεί να κατοικεί στη Γαλλία, όμως η καρδιά του ανήκει στην Ελλάδα, αφού, κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία, ταξιδεύει στην πατρίδα του και απολαμβάνει τις ξεχωριστές ομορφιές της χώρας μας.

Ποιος είναι ο Νίκος Αλιάγας

Ο Νίκος Αλιάγας γεννήθηκε στη Γαλλία. Κατάγεται από τη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας από την πλευρά του πατέρα του και από το Μεσολόγγι από την πλευρά της μητέρας του.

Ο γνωστός παρουσιαστής έχει διαγράψει σπουδαία πορεία στη γαλλική τηλεόραση ενώ έχει συνεργαστεί και με τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει τιμηθεί με σπουδαία βραβεία, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2013 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν γραμματόσημα τα οποία τον απεικόνιζαν.

Τα δύσκολα φοιτητικά χρόνια που έζησε

Τον περασμένο Οκτώβρη, σε ένα ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Νίκος Αλιάγας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Η ζωή αλλιώς” και μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που έζησε, όταν σπούδαζε δημοσιογραφία, προκειμένου να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Μεγάλωσα με γονείς μετανάστες που έφυγαν από αυτά τα μέρη όταν ήταν νέοι και ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Κληρονόμησα το όνειρο της μητέρας μου που δεν ήταν δικό μου, διότι εγώ γεννήθηκα στη Γαλλία. Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει “θα έρθεις εδώ, θα ανοίξεις φροντιστήρια, θα πηγαίνεις διακοπές, θα έχεις και τη θάλασσα”. Του είπα κάποια στιγμή ότι “πατέρα δεν θέλω να κάνω αυτό το πράγμα, θέλω να γίνω δημοσιογράφος” και μου απάντησε “τι είναι αυτό; Θα πουλάς εφημερίδες;”.

Δούλευα νύχτες ατελείωτες και τη μέρα σπούδαζα. Ζούσα σε μια σοφίτα 6 τμ, δεν είχα ούτε νερό. Δεν αισθανόμουν όμως φτωχός, ούτε μίζερος. Ενώ μου έλειψαν πράγματα από τη ζωή, δεν είχα κόμπλεξ με αυτό. Θεωρούσα ότι ήταν μια δοκιμασία, ένα πέρασμα. Θεωρούσα επίσης ότι ακόμα κι αν δεν ξέρω τι θέλω, ξέρω τι δεν θέλω. Δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτό που έκαναν όλοι οι άλλοι. Εγώ πήγαινα εκεί που δεν έπρεπε. Με τα χαστούκια, με τις επιτυχίες… Στην ουσία δεν χάνεις ποτέ κάτι. Μαθαίνεις…”, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η προσωπική του ζωή

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παντρεμένος με την Τίνα Γρηγορίου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αγάθη και τον Ανδρέα. Το ζευγάρι έχει συμπληρώσει περίπου μια δεκαετία κοινής πορείας, όμως προτιμά να κρατάει ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους στη σχέση του.

“Όταν ήρθε στη ζωή μου με έκανε να συμβιβαστώ με τον εαυτό μου. Με γιάτρεψε από φοβίες. Με εμπνέει”, είχε δηλώσει ο Νίκος Αλιάγας για τη γυναίκα της ζωής του.

Κάθε καλοκαίρι σύσσωμη η οικογένεια επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά, περνώντας τις ημέρες των διακοπών της με τον πιο ξέγνοιαστο τρόπο.

Φωτογραφίες: NDP-tlife.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com