Νέα

Τηλεκπαιδευση από αύριο και για τρεις ημέρες στα σχολεία της Θεσσαλίας

Τηλεκπαίδευση από αύριο και για τρεις μέρες θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας.

Την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, έλαβαν από κοινού η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το υπουργείο Παιδείας,λόγω της νέας κακοκαιρίας που έρχεται μέσα στην εβδομάδα.

Ο Κ. Πιερρακάκης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλία.

24-09-23 Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφέρειας, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα αναστείλουν έως και την Τετάρτη 27/9 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από αύριο το πρωί μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς.

Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com