Πολιτική

Πόλεμος κυβέρνησης – ΔΝΤ για Wikileaks – Το Μαξίμου απαντά στη Λαγκάρντ

Μόνο η λέξη πόλεμος μπορεί να περιγράψει τα όσα γίνονται μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ. Μετά την σκληρή απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην επιστολή του πρωθυπουργού, η απάντηση ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου!

Με τίτλο: «Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι όντως ανοησία…» το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει:

Μετά τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης εκδίδεται η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία.
Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε. Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks.»

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θεωρούν σε πρώτη ανάγνωση ότι η απάντηση Λαγκάρντ στην επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού “δεν διαψεύδει” την αποκαλυπτική συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου και ότι η “Η απάντηση της Λαγκάρντ δείχνει ενοχή”, και θεωρεί ότι η Γενική Διευθυντρία του ΔΝΤ δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να“καλύψει” τους δύο τεχνοκράτες του ΔΝΤ, λέγοντας ότι έχουν την στήριξη και την εμπιστοσύνη της και σε προσωπικό επίπεδο.

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι λένε επίσης ότι περισσότερο φαίνεται να “απολογείται” η κ. Λαγκάρντ καθώς τονίζει ότι “Οποιαδήποτε θεωρία ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα σκεφτόταν να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανόητη”, σημειώνουν πάντως ότι “παραδέχεται” εμμέσως πλην σαφώς αφενός τις σοβαρές διαφορές εντός των δανειστών.

Να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας ο κ. Τσίπρας θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντειβιντ Κάμερον, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com