Πολιτική

Μητσοτάκης: «Παραιτηθείτε κ. Τσίπρα, μόνη ωφέλιμη απόφασή σας»

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στην πρωτολογια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της οποίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, αφού δεν μπορεί να κυβερνήσει.

«Δεν είστε κατήγορος , είστε κατηγορούμενος κε Τσίπρα για τα μεγαλύτερα ψέματα απο την μεταπολίτευση και μετά» είπε ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε: « Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή συζήτηση θέλει να μεταθέσει την ατζέντα. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν αντέχει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών»

«Τολμήστε να πάτε στην Ειδομένη κ Τσίπρα. Ο δήθεν ανθρωπισμός σας βουλιάζει στις λάσπες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας γελοίες τις δηλώσεις υπουργών. «Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες» σημείωσε

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αυτοεξευτελισμό του Πάνου Καμμένου με την υπόθεση Μουζάλα: « Δήθεν εθνικές ευαισθησίες και τελικά δεν τρέχει τίποτα κ. Καμμένε. Σας βλέπω στα υπουργικά έδρανα, μαζί με τον κ. Μουζάλα,»

« Είστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση και για αυτό θέλετε να δημιουργήσετε ένα ζήτημα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Είστε πιο παλιό απο το παλιό, διασύρατε τη χώρα και έχετε το θράσος να ζητάτε τα ρέστα. Πάει πολύ να κουνάνε το δαχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθεσει: «Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν. Μαθήματα στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εσείς δεν μπορείτε να δώσετε».

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο,ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθη γιατι ένας «πολέμιος της διαπλοκής» συναντήθηκε με «έναν βαρώνο της διαπλοκής». «Για να πει όχι; Ή μήπως το όχι έγινε ναι στις μυστικές συναντήσεις, όπως με το δημοψήφισμα;»  πρόσθεσε για να σημειώσει: «Μόνο η γάτα ξέρει τι ειπώθηκε»

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα αγαπημένο τέκνο του νεοαυριανισμού, για να προσθέσει: «πάει πολύ να μιλάτε για ήθος και διαφάνεια»

Για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ, Μητσοτακης τόνισε ότι τα έσοδα από ελέγχους το 2015 ήταν πολύ λιγότερα από ό,τι το 2014 και υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα για την αποτελεσματικότητά σας. Θυμηθήκατε πάλι τη λίστα Μπόργιανς. Την προηγούμενη φορά καταθέσατε ένα γράμμα, αλλά το διαβάσατε μισό. Εγώ καταθέτω όλο το έγγραφο το οποίο δεν διαβάσατε. Αυτό που κάνατε λέγετε εξαπάτηση της εθνικής αντιπροσωπείας.»

« Βιώνουμε ιδιότυπο εισαγγελικό αυταρχισμό. Οι πρόσφατες καταγγελίες δημιουργούν ερωτήματα.» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει ένα παρακράτος.

Για τα οικονομικα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν κρύβει το πρόβλημα και το λύνει και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κοιτάξει τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτακης κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμφωνησει σε τρια σημεία:

1. Προώθηση την ύστατη στιγμή συνολικής συνταγματικής αναθεώρησης, με απόφαση αυτής της Βουλής, ώστε η επόμενη να αντιμετωπίσει δραστικά όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια. Ελάτε να αλλάξουμε μαζί το επαίσχυντο άρθρο 86

. 2. Να μπει τέλος στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση της διάταξης με την οποία ένα πρόσωπο ασκεί έλεγχο στους δικαστικούς λειτουργούς και τους εισαγγελείς.

3. Να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το Ε.Σ.Ρ. και όχι από τον Υπουργό σας, με αύξηση του αριθμού των αδειών, όχι μόνο τέσσερις. Ώστε να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ελεύθερης ενημέρωσης και πληροφόρησης». Κατεβάστε τα βασικά σημεία της ομιλία εδώ.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε ο κ. Τσίπρα να παραιτηθεί για να δώσει τη λύση λαός;«Εδώ που φτάσαμε έχετε μόνο μία ωφέλιμη απόφαση για τον τόπο. Να παραιτηθείτε, να φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Αφού φαίνεται πως η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα τόσο γρήγορα, αλλά το κόστος για την παραμονή σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής σας. Σε λίγο θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας»

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com