Events

Η καρδιά της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας χτυπά στη Λάρισα, με την υποστήριξη του Party 97,1

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο –με Διεθνή Συμμετοχή- για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας:

Η καρδιά της  Εκπαιδευτικής Καινοτομίας χτυπά στη Λάρισα!

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 με έδρα τη Λάρισα. Είναι Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η πρωτοβουλία δημιουργίας της Ε.Ε.Π.Ε.Κ ανήκει σ’ έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση καινοτόμων δράσεων, σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μέχρι  την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δικαίωμα εγγραφής (στο www.eepek.gr) έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως ειδικότητας και καθεστώτος εργασίας.

Οι έως τώρα δράσεις της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. είναι πολυδιάστατες: Έχουν υλοποιηθεί περισσότερα από 15 επιμορφωτικά σεμινάρια (διά ζώσης και εξ αποστάσεως, στην Ελληνική & Αγγλική γλώσσα, σε περισσότερες από 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για εκπαιδευτικούς αλλά και Στελέχη Εκπαίδευσης, όλα δωρεάν για τα μέλη της ΕΕΠΕΚ), Διαγωνισμοί (Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Δημιουργίας εκπαιδευτικού βίντεο), Μαθητικά Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Ημερίδες (σε συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους, Επιστημονικούς Συλλόγους κλπ.), συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα   Erasmus + και, κυρίως, τα ετήσια Πανελλήνια – Διεθνή Συνέδριά της, τα οποία έχουν τεράστια απήχηση στον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο πλήθος των εργασιών και των συνέδρων τους.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα σταθμό για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πολύ υψηλό εκπαιδευτικό δυναμικό των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πρωτοπορούν και  στέκονται αντάξιοι των προσδοκιών κάθε Έλληνα πολίτη. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί ομιλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους με τις προσκεκλημένες τους ομιλίες, και έδωσαν τα ερεθίσματα για καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, γόνιμη επιστημονική συζήτηση και δημιουργικό προβληματισμό.

Το επίπεδο των 310 εργασιών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αξιολογήθηκε ως αρκετά υψηλό, γεγονός που χαρακτηρίζεται αναμενόμενο, αντίστοιχο με το υψηλότατο επίπεδο των 650 κριτών με αυξημένα προσόντα, οι οποίοι κατάφεραν και έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της αξιολόγησης του όγκου των εργασιών, στηριζόμενοι σε επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Παράλληλα, τα 33 δίωρα βιωματικά εργαστήρια αποδείχθηκαν λίγα για να χωρέσουν τους 800 συνέδρους που τα παρακολούθησαν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν πρωτότυπες ιδέες, καινούριες εκπαιδευτικές τεχνικές και καινοτόμα διδακτικά σενάρια.

Και ενώ ο πήχης έχει ανεβεί ήδη αρκετά ψηλά, ήρθε η σειρά του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου –με Διεθνή Συμμετοχή- για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι περισσότεροι από 1000 εκπαιδευτικοί  όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων που έχουν κάνει ήδη την εγγραφή τους στο συνέδριο, αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά τα  2 μεγάλα αμφιθέατρα, τα 6 εργαστήρια Η/Υ και τις 8 αίθουσες συνεδριάσεων,  ενώ χιλιάδες επισκέπτες από κάθε μέρος της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανή εικόνα & ήχο (Live Streaming) καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου (21-23 Οκτωβρίου), αξιοποιώντας τις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 7 προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων πανεπιστημιακών δασκάλων κυρίως από το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αμερική), και από την Ελλάδα, καθώς επίσης και  συνολικά 403 εργασίες (ερευνητικές εργασίες, βίντεο εισηγήσεις, e-posters, βιωματικά εργαστήρια, κ.λπ.), οι οποίες έτυχαν θετικής κρίσης από 2 τουλάχιστον κριτές.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας σε ουρές αλλά και για τη διευκόλυνση όλων (έκδοση βεβαιώσεων, έγκυρη εγγραφή σε εργαστήρια κλπ.), είναι προτιμότερο να γίνεται έγκαιρη εγγραφή πριν την έναρξη του συνεδρίου, μέσα από την ιστοσελίδα http://synedrio.eepek.gr/ (κόστος συμμετοχής: 20 €, για φοιτητές 10 €, πληρωμή με κάρτα, e-banking ή με τραπεζική κατάθεση).

Μέρος της συνδρομής για την εγγραφή στο συνέδριο θα διατεθεί για την ενίσχυση α) του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες “Η ΦΛΟΓΑ” και β) της Ε.Λ.Φ.Α. Ι.Ν. Αγ. Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας.

Η ενεργή συμμετοχή σας στην Ε.Ε.Π.Ε.Κ. θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επίτευξη των σκοπών της και στη βελτιστοποίηση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση – απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@eepek.gr και στα τηλέφωνα: 6972038117 & 6932078466.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com